O NAMA

Zdrawi Kolači su brend koji se trudi da svojim proizvodima da doprinos zdravlju , a svojim tekstovima doprinos u podizanju svijesti kod ljudi, koliko je potrebno u današnje vrijeme da vodimo računa o ishrani naše djece i nas samih.

Na ovom sajtu ćemo se potruditi da prenesemo naše znanje o sirovoj ishrani, i da pokažemo roditeljima kako na jednostavan način da prave slatkiše od voća, koje mogu davati djeci bez griže savjesti.

Zdravi kolači koje mi proizvodimo prave se po principima sirove ishrane od dehidriranih orašastih plodova ,svježeg i suvog voća.

Kao zaslađivac se koristi agava sirup, javorov sirup ili med i to samo u slučajevima kada je to neophodno kao npr.

prilikom pravljenja sirove čokolade.

Što znači da se naši kolači mogu svrstati ne samo u grupu kolača i slatkiša, nego se na njih može gledati i kao na hranu jer daju potrebne enzime, vitamine i minerale organizmu, tako da se mogu koristiti i kao kvalitetna zamjena za obrok“, 

Cilj koji imamo kao brend je da naši korisnici prvenstveno imaju zdravstvenu korist u čišćenju organizma i baznosti istog.

U tom cilju smo osmislili I liniju hladno cijedjenih sokova ,kao I detox program .

Prednosti i koristi detox programa i detox sokova je osim zdravstvene fukcije i gubitak kilograma, izbacivanje viška tečnosti i ubrzavanje metabolizma.

Detox organizma

Detoksikacija organizma je normalan proces u tijelu jer neutrališe i eliminiše toksine kroz glavne organe: debelo crijevo, jetru, bubrege, pluća, limfu i kožu..

Detox, kako se popularno zove u 21.vijeku je čišćenje organizma od svih štetnih materija koje smo unijeli putem hrane, alkohola, duvana, itd. u naš organizam tokom života.

Unošenjem sokova od povrća i voća, odmaramo organizam od novog unošenja štetnih materija, odmaramo cio digestivni trakt od varenja i ostavljamo prostor organizmu da poveća broj bijelih krvnih zrnaca I samim tim pojača naš imuni sistem.

Detox posebnim čišćenjem i programom napravljenim za izbacivanje toksina iz organizma može biti karika koja nedostaje u prevenciji bolesti, posebno za poboljšanje svakodnevnog osjećaja u organizmu.

Detox pomaže najviše kod osoba koje imaju sindrom hroničnog umora.

Rutina detoxa/posta, koji omogućava vremenom telu da se očisti od toksina je uobičajena praksa.